Agents of SHIELD – 2×04 “I Will Face My Enemy”


Da-i o nota: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

shield1

Episodul incepe cu o scena setata in Miami care introduce o pictura religioasa ce a supravietuit un incendiu dar arzand o biserica intreaga. Acest eveniment pare sa fie o minune dar dupa ce aflam ca in spatele picturei sunt pictograme extraterestre pare a fi mai mult stiinta. Dar totusi cum a ramas pictura intacta doar pentru ca avea acea limba scrisa pe ea?

Intai, vreau sa-mi cer scuze pentru ca nu am putut scrie recenziile la timp. In viitor, o sa incerc sa fiu mai punctual. Saptamana aceasta Coulson si May sunt sub acoperire. Coulson a descoperit locatia picturii si cu ajutorul lui May se dau drept ca sot si sotie pentru a se infiltra in interiorul unui conac care adaposteste pictura. Acest episod a fost probabil cel mai amuzant din serie, avand o gramada de scene comice. Eu personal, am ras foarte mult si rar a fost o scena la care nu am zambit macar. Dar chiar daca a fost un episod amuzant a avut cateva scene in care Coulson si May au discutat despre conditia lui care se inrautateste din ce in ce mai mult, din cauza efectelor date de serul cunoscut ca GH-325. El nu doreste sa ajunga ca Garrett asa ca isi pregateste un plan de urgenta. May evita conversatia de fiecare data dar Coulson tot incearca. El are doar o rugaminte: ca May sa nu ezite sa-l omoare daca va arata tendinte ucigase. Pana la urma ea marturiseste ca deja are unul si nu implica moartea lui Coulson. In cele din urma ea ii accepta rugamintea.

shield2

Dar sa revenim la partea amuzanta. Hunter, acum fiind un membru oficial al echipei, agata o tipa ce are invitatii la un eveniment in Miami care are legatura cu pictura minune. Skye (pe un scuter) preia informatiile de la Hunter si obtine doua invitatii. Coulson si May ajung la eveniment intr-un Rolls din 1962, pe care Mack, mecanicul echipei, a restabilit-o el insusi. Buna incercare, Mack, dar tot nu pui mana pe Lola. Nobody touches Lola.

Operatiunea decurge conform planului pana cand apare generalul Talbot. Dupa o scurta conversatie cu Coulson, generalul promite ca nu va interveni in misiunea lui daca simte ca nu trebuie. Dar cu el present, Coulson grabeste operatiunea si cauta tabloul dar nu il gaseste. Se pare ca Talbot a luat-o in posesia lui si aflam ca el face parte din Hydra. Sau asta e ce a vrut serialul sa credem. Generalul Talbot este de fapt, domnul Bankshi. Cu ajutorul tehnologiei care am vazut-o prima data in filmul The Winter Soldier, isi face si aici aparitia masca tehnologica care iti permite sa-ti schimbi infatisarea si vocea.

shield3

Intre timp, restul echipei isi povestesc depre foste iubiri doar Fitz fiind singurul ramas pe dinafara. El a fost intotdeauna tipul retras avand-o doar pe Simmons alaturi. Acum el a ramas singur, Jemma fiind sub acoperire in Hydra si nu stie unde este, Fitz crezand ca ea l-a abandonat. Imi place ca este o parte emotionala in acest sezon, anul trecut nu prea existand. De asemenea, Ian De Caestecker e uimitor in acest rol. Imi place si ca falsa Simmons ii ofera cuvinte de incurajare pentru a se conecta cu ceilalti.

Dar highlight-ul episodului a fost, cu siguranta, lupta dintre May si Agenta 33. Sau mai bine zis, May vs. May. :D Coulson a preluat pictura din mainile lui Hydra dar acum organizatia stie cine e directorul S.H.I.E.L.D. Cat despre pictura, se pare ca este veche de 500 de ani dar pictogramele sunt recente deci cineva umbla gravandu-le prin lume. Cine este aceasta persoana? Poate tatal lui Skye??? Si Dr. Whitehall a prins-o pe Raina si a obligat-o sa-i aduca Obeliskul inapoi. Ce va face Raina? Recent, am descoperit ca imi plac gif-urile asa ca am adaugat cateva. :D

1

2

3

4

 

Blogul iubitorilor de seriale Tv – TvBlog