Ana, un film romanesc cu potential, din 12 decembrie, in cinematografe


Cel mai noul film al regizorului Alexa Visarion, “Ana”, se inspiră din traseul prin care regizorul a încercat obsesiv să ecranizeze mitul Meșterului Manole.

“Ana” va intra în cinematografe din 12 decembrie iar din distribuția filmului fac parte nume sonore ale cinematografiei și teatrului românești, ca Răzvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazăr, Dorel Vișan, dar și actori aflați la debut, precum tanăra actriță Cristina Drăghici.

Iata despre ce e vorba: Povestea unui bărbat în pragul batrâneții, a unei tinere ajunsă printr-o întâmplare o nefericită prostituată în Italia și a unui adolescent, încercati de viață și care reușesc să comunice, susținuți în dialogul lor de legenda “Meșterului Manole“.

Realitatea și ficțiunea construiesc o stare specială în care trecutul, prezentul și viitorul le invadează simultan existența. Într-un loc al așteptării, pe malul unui lacul încă nepângărit de oameni, cei trei își intersectează amintirile în tensiunea grotescă a prezentului.

Erotismul și poetica acestui film sugerează stresant și periculos lipsa de șansă a trei generații. Singura lumina poate fi inițierea și înălțarea bisericii în sufletul lor.
Asteptam cu nerabdare si-un trailer.

Ati vazut filmele romanesti care au avut premiera anul asta? Aveti vreun favorit?


Urban.ro