Arbitrii şi observatorii vor susţine probele fizice şi teoretice pentru noul sezon, pe 17 august


Arbitri Duminică, 17 august 2014, se desfăşoară probele fizice pentru arbitri, la stadionul “Cetate” din Alba Iulia şi teoretice în Amfiteatrul A9 din incinta Universităţii “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia. Chiar dacă, iniţial, probele au fost programate pentru duminică, 10 august, Comisia Judeţeană de Arbitri, împreună cu preşedinţii de subcomisii locale au hotărât ca acestea să fie amânate cu o săptămână, odată cu începutul de campionat din Liga a IV-a.

La începutul noului sezon, arbitrii sunt nevoiţi să promoveze probele fizice şi teoretice, pentru a putea fi apţi în a conduce partidele din fotbalul judeţean. Vă prezentăm în ce constau cele două probe, precum şi programul cursului.

Proba fizică:
Arbitrii au fost defalcaţi în cinci grupe, principalul criteriu fiind vârsta. Proba fizică va avea loc pe stadionul “Cetate” din Alba Iulia, de la ora 8.00 şi este împărţită în două secţiuni: o probă de viteză, ce este compusă din 6 probe fiecare de câte 40 de metri şi o probă de rezistenţă (testul COOPER), adică minim 2700 de metri în 12 minute.
Proba teoretică:
Proba teoretică se va ţine în Amfiteatrul A9 din cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, de la ora 11.00. Observatorii vor fi primii care vor intra în examen. Aceștia vor susține o lucrare cu 20 de întrebări, având ca bibliografie „Legile jocului” și „ROAF”.
Față de anii trecuți, observatorii vor avea parte de o premieră. Spre deosebire de testele teoretice precedente, în acest an se vor constitui două loturi de observatori: lotul „Ligii a IV-a” și lotul „Ligii a V-a”, acestea fiind constituite în urma rezultatelor obținute la examen.
O oră mai târziu, arbitrii vor susține testarea teoretică, iar aceasta constau într-un test de 10 întrebări, având ca bibliografie „Legile jocului” și „ROAF”, în urma cărora trebuie să obțină minim nota 7.
De la ora 13.00, va începe cursul pentru arbitri și observatori, în cadrul căruia vor fi susținute teme, având ca lectori arbitri și arbitri asistenți, din lotul Ligii I, invitați pentru curs. De asemenea, arbitrilor și observatorilor le vor fi prezentate ultimele modificări și instrucțiuni ale regulamentelor în vigoare.
Irina OPINCARIU

foto: arhivă

Sport.Alba24