Atelier de Quilling pentru copii (7-12)


DSCN6679

Cum ar fi să ai puterea să aduci hârtia la viață, printr-o simplă rulare a unei fâșii colorate? Ce ai zice dacă ai reuși să realizezi cu mânuțele tale un magnet de frigider sau o felicitare trăznită, prin rularea hârtiei?

Quilling-ul este o artă străveche care implică rularea hârtiei într-un mod unic, la care se adaugă răbdare, imaginație și două mâini dibace. In rest, avem noi tot ce trebuie (foarfece, lipici, fâșii de hârtie, șablon, cartoane etc.).

În cadrul celor 3 întâlniri, cei mici vor avea ocazia să-și pună în aplicare ideile, într-un mediu unde lucrul în echipă și educația non-formală sunt la loc de cinste. Cursanții vor descoperi instrumentele, se vor familiariza cu rularea hârtiei și din aproape în aproape vor lucra la dezvoltarea creativității, fără să-și dea seama.

Întâlnirile atelierului de quilling reprezintă o bună modalitate de petrecere a timpului liber, de dezvoltare emoțională (concentrare, răbdare, voință), de dezvoltare a abilităților cognitive (luarea deciziilor, gândire creativă), dar și a celor sociale (cooperare, spirit de echipă, respectarea regulilor, comunicare eficientă).

Cele 3 întâlniri vor avea următoarea tematică:

Atelier 1: Familiarizarea cursanților cu rularea hârtiei. Flori, fluturi și alte bazaconii

Atelier 2: Bufnița – simbol al înțelepciunii (magnet de frigider)

Atelier 3: Primul meu tablou din hârtie

Scoala de Arte si Maniere | Ateliere pentru copii